BAL og BL

Det ideelle bronkoskop til bronkoskopiprocedurer på intensivafdelinger

Bronkoskopiprocedurer på intensivafdelinger

På de fleste intensivafdelinger er bronkoskopiske procedurer, som for eksempel bronkoalveolær lavage (BAL) eller bronkial lavage (BL), rutineprocedurer, der foretages af intensivlægen eller af andre luftvejsspecialister. De cytologiske prøver og kulturer, der opnås ved proceduren, er med til at skræddersy den korrekte behandling til patienten.1

Alle intensivafdelinger bør kunne foretage bronkoskopier døgnet rundt

Kritisk syge patienter på mekanisk ventilation står over for en række risici under indlæggelsen på intensivafdelingen. Heraf er ventilatorassocieret pneumoni (VAP) det mest almindelige problem. Det anslås, at op til 28 % af intuberede patienter med behov for mekanisk ventilation vil udvikle VAP.

Set i lyset af de alvorlige følger, der er forbundet med VAP, er det kritisk, at der bliver stillet en rettidig og nøjagtigt diagnose. Bronkoskopi med bronkoalveolær lavage (BAL) er et fremragende redskab til at stille diagnosen.

Bronkoskopi må aldrig forsinke den antimikrobielle behandling, især ikke på intensivafdelingen. Derfor er det afgørende, at der altid er et bronkoskop til rådighed.2

Altid sterilt. Altid til rådighed.

aScope 4 Broncho er et fleksibelt bronkoskop til engangsbrug, som er ideelt til en lang række bronkoskopiske procedurer på intensivafdelingen. Da det leveres sterilt, eliminerer aScope 4 Broncho risikoen for krydskontaminering.

Det bærbare "plug and play"-system er nemt at transportere og sætte op. Det er klar på ingen tid og gør det muligt at behandle patienten straks, der er behov for det, uden at skulle vente på, at der bliver et rent bronkoskop eller en luftvejsspecialist til rådighed.

Se produkter

Du har brug for et bronkoskop, der er tilgængeligt straks

Tænk over det - har du altid øjeblikkelig adgang til et fleksibelt bronkoskop, når du skal bruge ét? Og er der forskel på, om det er aften/nat eller weekend?

På mange intensivafdelinger har det været standardpraksis at anmode om en bronkoskopisøjle og derefter vente. Men hvert minut tæller. Ventetiden kan vare 30 minutter eller flere timer. Komplikationerne øges ved personalemangel. Hvem vil være til rådighed, når bronkoskopet er klar?

Bronkoskopi bør tilpasses efter din tidsplan
Planlægning i dag vs. planlægning med aScope 4 Broncho

Planlægning i dag

Forestil dig, at du ønsker at foretage 4 bronkoskopier i dag. Ville du kunne få tid til dem alle? Er du garanteret et skop, når du skal bruge ét, og personalet står klar? Hvad er gennemløbstiden for at få et rent skop? Hvis du må vente til i morgen, hvilke konsekvenser får forsinkelse af behandlingen så for dine patienter?

Planlægning med aScope 4 Broncho

Forestil dig nu, at du kan planlægge bronkoskopierne når som helst, du har brug for det. Det tager sekunder at sætte dit bronkoskopisystem op. Du har mulighed for at foretage alle procedurerne tidligt om morgenen eller udsætte dem til senere. Om så senere er kl. 2 om natten, kan du altid foretage en bronkoskopi.

Kan et engangsbronkoskop fungere lige så godt som et genanvendeligt et?

ja – 100 %. Der findes over 50 studier, der anvender aScope-systemet. En evaluering foretaget af to uafhængige, erfarne klinikere har desuden vist, at Ambu aScope-systemet blev vurderet som værende let at bruge og fungerede med en succesrate på 100 % for BAL og BL hos invasivt ventilerede kritisk syge patienter.2

100%

Fremføring til større
bronkiesegmenter

91%

Sugekapacitet

96%

Billedkvalitet


20

Patienter
(BAL og BL)

2

Bronkoskopilæger

100%

Udført med succes

Erfaringer med Ambu aScope

Kildehenvisninger

  1. A. Ernst, Introduction to Bronchoscopy, Chapter 9, pp. 85-96, Carla Lamb, Bronchial washing, bronchioalveolar lavage, bronchial brush, and endobronchial biopsi, Cambridge Medicine, 2009

  2. A. Ernst, Introduction to Bronchoscopy, Chapter 12, Jed A. Gorden, Bronchoscopy in the Intensive Care Unit, pp. 115-123, Cambridge Medicine,  2009

  3. McGrath AB, et al. Evaluating the Ambu aScope 3 system for bronch-alveolar lavage and bronchial wash in invasively ventilated patients. 2013, 26th ESCIM Annual Congress, Paris; 2013.

keyboard_arrow_up