PDT

aScope™ 4 Broncho er det omkostningseffektive skop til 
Perkutan dilatationstrakeostomi 

Perkutan dilatationstrakeostomi er en rutineprocedure på intensivafdelingen

Perkutan dilatationstrakeostomi (PDT) er en almindelig procedure til langvarig mekanisk ventilation hos voksne intensivpatienter. Fiberoptisk bronkoskopi (FOB) anbefales til rutinemæssig anvendelse under en PDT-procedure, da det giver direkte udsyn og øger patientsikkerheden.

Kliniske guidelines anbefaler brug af bronkoskopisk vejledning under PDT 

Trakeostomi på intensivafdelingen er blevet en rutineprocedure. Denne tendens afspejles i opdateringer af kliniske guidelines, der anbefaler øjeblikkelig tilgængelighed og anvendelse af fleksible bronkoskoper og bronkoskopisk vejledning under PDT-procedurer.

Vanskeligheder ved håndtering af luftveje, inklusive anlæggelse af perkutan trakeostomi, var den absolut vigtigste årsag til større anæstesirelateret sygelighed og dødelighed, der blev fremlagt i den omfattende NAP4-gennemgang fra marts 2011. Baseret på fundene anbefalede NAP4-rapporten, at der bør være et øjeblikkeligt tilgængeligt fleksibelt bronkoskop på intensivafdelingen som hjælpemiddel til anlæggelse af perkutan trakeostomi samt til regelmæssigt at kontrollere trakeostomitubers position.

aScope 4 Broncho giver et tydeligt endoskopisk udsyn, så operatøren kan bekræfte den nøjagtige placering af guidewiren, nålen og trakeostomituben og dermed forebygge patientskader.

Bekymret over at beskadige dit bronkoskop under PDT?

En PDT-procedure udgør en risiko for bronkoskopet – faktisk rapporterede 31 hospitaler i Tyskland, Storbritannien og USA, at 1 ud af 27 bronkoskoper blev beskadiget under PDT-procedurer. Det er to gange så højt som risikoen for forventede skader for andre procedurer, der udføres med genanvendelige bronkoskoper.2 

Reparationer er dyre og tager tid og har en stor indvirkning på budgetter og tilgængelighed. Disse skader bidrager til en allerede høj pris for arbejdet med genanvendelige bronkoskoper, hvor der også skal tages højde for udgifter til anskaffelse og rengøring. Et studie har afsløret en gennemsnitspris på $406 for hver PDT-procedure, der udføres med genanvendelige bronkoskoper.2 

aScope 4 Broncho er det ideelle alternativ til genanvendelige bronkoskoper til visuel monitorering under PDT-procedurer og giver en besparelse på $157 pr. PDT-procedure.

 

+50%*

Risiko for bronkoskopskade

$406

Gennsmsnitspris pr. PDT-procedure

$157

Udgiftsbesparelser pr. PDT-procedure2

* Sammenlignet med forventet skadehyppighed for andre bronkoskopiske procedurer på intensivafdelingen


Læs hele artiklen på SpringerLink for at få mere at vide

Vigtigste fordele ved aScope 4 Broncho

Nemt at håndtere

aScope 4 Broncho's lette design gør det nemt at håndtere, og aScope-systemets bærbarhed gør det bekvemt at bruge til procedurer på intensivafdelingen.

Tydeligt endoskopisk udsyn

aScope giver et tydeligt endoskopisk udsyn, så operatøren kan bekræfte den nøjagtige placering af guidewiren, nålen og trakeostomituben og dermed forebygge patientskader. 

Klare prisfordele

Engangskonceptet har klare økonomiske fordele, da det eliminerer alle de reparationsudgifter, der normalt er forbundet med brug af flergangsbronkoskoper til PDT-procedurer. Dertil kommer øget patientsikkerhed, da der ikke er risiko for krydskontaminering mellem patienter.

aScope 4 Broncho til endoskopisk vejledning under PDT

aScope 4 Broncho giver et tydeligt endoskopisk udsyn, så operatøren kan bekræfte den nøjagtige placering af guidewiren, nålen og trakeostomituben og dermed forebygge patientskader.

Se produkter

Bronkoskopisk vejledning forbedrer sandsynligvis patientsikkerheden

Bronkoskopisk vejledning under PDT forbedrer sandsynligvis patientsikkerheden, da det kan vejlede i korrekt anlæggelse af indføringsnålen, guidewiren samt kanylen under proceduren.

Med bronkoskopisk vejledning kan alvorlige komplikationer såsom perforation af trachea-væggen undgås.

Bronkoskopi-vejledning er dog kun en af flere faktorer til forbedring af patientsikkerheden under PDT.

Ifølge Simon et al1 er de vigtigste faktorer for forbedring af patientsikkerheden ved udførelse af PDT blandt andre streng overholdelse af kontraindikationer, bronkoskopisk vejledning under hele proceduren, et erfarent team, undgåelse af et lavtsiddende trakeostomipunktursted og undgåelse af knæk på guidewiren samt anvendelse af suturer på tracheakanylens ydre flange.

Bronkoskopisk vejledning under PDT-proceduren øger patientsikkerheden

Efter PDT-proceduren skal det bekræftes, at trakeostomituben er anlagt korrekt.

Kildehenvisninger

 

  1. Simon et al. Death after percutaneous dilatational tracheostomy: a systematic review and analysis of risk factors, Critical Care 2013, 17:R258
  2. Sohrt, A., Ehlers, L., Udsen, F.W. et al. Cost Comparison of Single-Use Versus Reusable Bronchoscopes Used for Percutaneous Dilatational Tracheostomy. PharmacoEconomics Open (2018)
keyboard_arrow_up