Vores historie

Siden 1937 har banebrydende ideer været drivkraften bag vores arbejde for at gøre effektive sundhedsløsninger til en realitet.

Gør livet lettere

Ambus virksomhedsfilosofi har altid været ønsket om at gøre livet lettere for sundhedspersonale og at finde innovative produkter, der kan redde liv. Innovation og iværksætterånd er væsentligt for Ambu. Sådan har det altid været. Og sådan vil det fortsat være.

Vores historie

I 1937 grundlægger ingeniøren Holger Hesse Testa Laboratoriet, som senere bliver til Ambu. Hesse udvikler produkter, der gør en forskel for patienter og læger. Sicca-hæmometeret er det første produkt, der gør privatpraktiserende læger i stand til at måle mængden af hæmoglobin i blodet uden at skulle sende en blodprøve til et eksternt laboratorium.

Rubens-ballon

Det virkelige gennembrud kommer i 1956, hvor Ambu ventilationsposen, som er udviklet sammen med anæstesilæge Henning Ruben, kommer på markedet. Det er verdens første selvoppustelige ventilationspose og en vigtig milepæl inden for akutmedicinsk udstyr. ''Ambu-posen'' eller ''Rubens-ballon'' bliver en permanent del af hospitalers og beredskabstjenesters produktsortiment. Testa Laboratoriet – som senere skal blive til Ambu – er i vækst.

Væksten

I 60'erne og 70'erne fortsætter væksten hos Testa, som nu ledes af afdøde Holger Hesses kone, fru Hesse. Vigtige produkter lanceres, blandt andre manikiner, PEEP ventilen, EKG-simulatoren og mange flere.
 
Sidst i 70'erne er efterspørgslen efter Ambus produkter overvældende. Et globalt distributionsnetværk og salgsvirksomheder styrker Ambus position på den globale sundhedspleje- og træningsscene. Produkterne er nu inddelt i to kategorier: Genoplivnings- og træningsprodukter.


Ambu får sit navn

I 1986 skifter Testa Laboratoriet navn til Ambu International, og seks år senere markerer en længe ventet børsnotering officielt, at Ambu er en international virksomhed. 

Elektrodevirksomhed

I 2001 køber Ambu Medicotest, den største producent af elektroder i Europa. Med erhvervelsen følger en stor portefølje af kvalitetselektroder ved navn BlueSensor. Og de første skridt tages til gradvist at flytte Ambus produktion fra Danmark til Malaysia og Kina.
 
Det er også på dette stadie, at Ambu begynder at fokusere mere på at fremme engangsudstyr. Lægeverdenen og flere markeder efterspørger engangsprodukter, og engangsaspektet bliver gradvist en integreret del af vores startegi.
 

Hvor vi er i dag

Siden 2009, hvor vi lancerede verdens første fleksible engangsvideoskop, har vi vist vejen inden for engangsendoskopi. Ambu® aScope™ er en avanceret platform til forbedring af patientpleje, optimering af arbejdsgange for sundhedspersonalet og reduktion af sundhedsudgifter.

Vi er hele vejen igennem fortsat med at bygge videre på vores vigtige arv ved at drive banebrydende ideer fremad og gøre dem til effektive sundhedsløsninger. Det har bragt os derhen, hvor vi er i dag – En af verdens mest anerkendte medicinalvirksomheder.

keyboard_arrow_up