Bronkoskoptilgængelighed

Forvis mangel på tilgængelige bronkoskoper til fortiden

Det kan have tragiske konsekvenser, hvis der ikke er adgang til et fleksibelt skop

I marts 2011 udgav 4th National Audit Project (NAP4) under The Royal College of Anaesthetists og The Difficult Airway Society en omfattende gennemgang af alle indberettede større komplikationer ved luftvejshåndtering, der var forekommet i Storbritannien i løbet af et år.

Utilstrækkelig tilgængelighed af udstyr til håndtering af vanskelige luftveje på operationsstuen, i akutmodtagelsen og på intensivafdelingen ansås for at være blandt de vigtigste tilgrundliggende faktorer for dårlige patientresultater.1

50 % af luftvejskomplikationer på intensivafdelingen havde dødelig udgang2

36

Luftvejstilfælde på intensivafdelingen

4

Hjerneskadetilfælde

11%

VEDVARENDE NEUROLOGISK SKADE

18

dødsfald

=50%

med dødelig udgang

Vigtigste anbefalinger fra NAP 4

Konsekvenserne af ikke at have adgang til et fleksibelt bronkoskop kan være fatale for patienten. Derfor indbefatter anbefalingerne baseret på NAP 4-undersøgelsen.1

  • checkInvestering i adækvat visualiseringsudstyr
  • checkImplementering af korrekte træningsplaner

Der bør være øjeblikkelig adgang til et fleksibelt fiberskop på intensivafdelingen til at kontrollere trakeal-/trakeostomituber og som hjælpemiddel til fiberoptisk intubation eller perkutan trakeostomianlæggelse.

— NAP4 anbefaling for intensivafdelinger1

Læge Mark Dunn diskuterer behovet for øjeblikkeligt tilgængelige bronkoskoper.

Altid sterilt. Altid til rådighed.

Det sterile aScope 4 Broncho forbedrer patientsikkerheden og arbejdsgangen, da det altid er til rådighed, når der er brug for det.
 

Se produkter

 

Planlægning af bronkoskopiske procedurer

Tænk over det - har du altid øjeblikkelig adgang til et fleksibelt bronkoskop, når du skal bruge ét? Og er der forskel på, om det er aften/nat eller weekend?

På mange intensivafdelinger har det været standardpraksis at anmode om en bronkoskopisøjle og derefter vente. Men hvert minut tæller. Ventetiden kan vare 30 minutter eller flere timer. Komplikationerne øges ved personalemangel. Hvem vil være til rådighed, når bronkoskopet er klar?
 

Bronkoskopi bør tilpasses efter din tidsplan
Planlægning i dag vs. planlægning med aScope 4 Broncho

 

Planlægning i dag

Forestil dig, at du ønsker at foretage 4 bronkoskopier i dag. Ville du kunne få tid til dem alle? Er du garanteret et skop, når du skal bruge ét, og personalet står klar? Hvad er gennemløbstiden for at få et rent skop? Hvis du må vente til i morgen, hvilke konsekvenser får forsinkelse af behandlingen så for dine patienter?

Planlægning med aScope 4 Broncho

Forestil dig nu, at du kan planlægge bronkoskopierne når som helst, du har brug for det. Det tager sekunder at sætte dit bronkoskopisystem op. Du har mulighed for at foretage alle procedurerne tidligt om morgenen eller udsætte dem til senere. Om så senere er kl. 2 om natten, kan du altid foretage en bronkoskopi.

Omkostninger ved forsinket bronkoskopi

På grund af efterspørgsel, genbehandling og reparation er bronkoskoper ikke nødvendigvis altid til rådighed, når der er brug for dem.

I en akut situation er det meget vigtigt at have øjeblikkelig adgang til bronkoskoper. Blot få minutters forsinkelse kan have fatale konsekvenser for patienten, hvis det betyder, at luftvejene ikke kan sikres.

På intensivafdelingen kan forsinkelse af bronkoskopiske procedurer som BAL eller sekrethåndtering i sidste ende føre til forlængelse af hospitalsindlæggelsen.

På operationsstuen koster bare 10 minutters forsinkelse af operationen:

350 USD

 

Kildehenvisninger​

  1. NAP4 - 4th National Audit Project of The Royal College of Anaesthetists og The Difficult Airway Society. Læs hele rapporten (pdf)
  2. Cook TM, et al. Major complications of airway management in the UK: results of the Fourth National Audit Project of the Royal College of Anaesthetists and the Difficult Airway Society. Part 2 Intensive Care and Emergency Department. Br J Anaesth. 2011;106:632-42.

 

 

keyboard_arrow_up